Biografie

Samengebracht door hun diepgaande liefde voor Thin Lizzy, heeft de vijfmans-rockband de krachten gebundeld om als Thin Lizzy Tribute Band een muzikale ode te brengen aan Phil Lynott en de zijnen. De vijf doorgewinterde bandleden hebben los van elkaar jarenlange ervaring opgedaan in diverse professionele (hard)rock- en metalbands, en daardoor al een lang en ervaren leven in de muziekwereld achter de rug. Hierdoor heeft Emerald zich ten doel gesteld om met de huidige bezetting een nieuwe muzikale weg in te slaan door met name op te treden bij (pop)podia en festivals.

Na vele uren te hebben doorgebracht in de oefenstudio en een sterke en afwisselende setlist te hebben samengesteld, heeft EMERALD alle puntjes op de ´i´ gezet en zijn ze helemaal klaar voor het echte werk: met een bijna twee uur durend repertoire van Lizzy-covers, rockfans uit alle windrichtingen te laten genieten van de beste Thin Lizzy nummers. Het eerste try-out optreden vond plaats op 1 maart 2013 in Muziek café Sir Jack´s te Harderwijk en was een doorslaand succes bij zowel het publiek als de kritische connaisseurs. En dit is nog maar het begin, want EMERALD is Ready to Rock!!!

Met het gedreun van Phil’s bass door Martijn in nummers als The Boys are back in Town en Are you Ready, de gierende Les Pauls van Wilco en Bart in China Town en Black Rose, de zowel gevoelige als krachtige zanglijnen van Mark in Still in Love With You en Thunder and Lighting, dit alles gecombineerd met de alles vernietigende drums van Florian in Warrior en Bad Reputation, blaast Emerald verzekerd het dak eraf!

EMERALD bestaat uit: Martijn Koerselman (basgitaar), Wilco Lindeboom (gitaar), Bart Eleveld (gitaar), Florian Groothuis (drums) en Mark Heus (zang).